Tagarbejde

Søger du hjælp til tagarbejde? Så læs mere her på siden om, hvordan vi kan hjælpe dig. Hos Brdr. Dyrner Totalentreprise er taglægning og tagrenovering blandt vores spidskompetencer. Vi udfører hvert år tagarbejde på adskillige boliger af alle typer. Brdr. Dyrner holder til i Karlslunde, men vores services dækker hele Sjælland.

Vi udfører alt slags tagarbejde. Se herunder, hvordan vi muligvis kan hjælpe dig:

✓ Tagrenovering
✓ Udskiftning af tag
✓ Udbedring af tagskader
✓ Reparation af tag
✓ Udnyttelse af tagetage
✓ Ny kvist
✓ Isolering og efterisolering
✓ Tagarbejde i forbindelse med energioptimering

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen herunder, og så ringer vi dig op snarest muligt og aftaler nærmere

Godt håndværk

Deres håndværk bliver lavet hurtig. Og det er i orden. Kan varmt anbefales.

Vinni Bech Larsen, 4600 Køge
Opsætning af skillevæg i lejlighed
Vi valgte Brdr. Dyrner Tømrer & Entreprise pga. en henvisning og vi var lige fra start meget tilfredse med vores valg.
Tobias Bruun, 1653 København V
Professionelt kvalitets byggeri
Vi har fået bygget et kombineret skur med lounge, isoleret opbevaringsrum og cykelskur af Brd. Dyrner.
Ronny H. Larsen, 4000 Roskilde

Tagarbejde udført af tagspecialister

Vi er tagspecialister til fingerspidserne og vi uddanner os jævnligt i taglægningsmetoder, materialekendskab, samt valg af tegl- og tagsten. Vi ansætter udelukkende kompetente tagfolk, som vi er trygge ved at sende ud på enhver opgave. Du kan derfor roligt læne dig tilbage, mens vi klarer tagarbejdet.

Vi udfører mange former for tagarbejde for både private og erhverv på hele Sjælland. Vi har base i Karlslunde, men vi tilbyder hjælp til tagarbejde på hele Sjælland. Vores primære kunder holder blandt andet til i Greve, Solrød, Køge, Ishøj, Hvidovre, Vallensbæk, Valby, Rødovre, Glostrup, Kastrup, København og omegn.

Er din by ikke på listen? Så kontakt os eller ring på tlf. 31 31 32 00 for at høre mere.

HAR DU BRUG FOR RÅDGIVNING?

Typiske spørgsmål forbundet med tagarbejde

Der kan være mange spørgsmål forbundet med at få lagt et nyt tag og andet tagarbejde. Derfor har vi lavet følgende FAQ, som forhåbentligt kan hjælpe dig godt på vej.

Tagarbejde

FAQ - Tagarbejde

Pris for tagarbejde

Hvad koster et nyt tag?

Hvad koster et nyt tag er et spørgsmål vi ofte får, og med god grund. Der kan være stor forskel på prisen og mange parametre spiller ind. Af samme årsag, har vi samlet alle de typiske spørgsmål omkring hvad koster det at skifte tag her.

Med få informationer fra dig, kan vi også beregne prisen på nyt tag og vende retur med en overslagspris indenfor 1-3 hverdage – gratis og uforpligtende.

 

Typer af tag

Hvorfor vælge tegltag?

Tegltag er nok det mest klassiske valg du kan vælge, når du skal have lagt nyt tag. I mange år har rødt tegltag været et populært valg, når danskerne skulle skifte det gamle tag ud. I dag vælger mange at benytte sorte tegltag for et mere stilrent look. Hvilken type tegl du skal vælge til dit tag, afhænger af din personlige smag. Vi har efterhånden lagt rigtig mange tegltag på mange forskellige typer af huse. Derfor giver vi gerne vores besyv med, når du skal vælge tegl til dit nye tag.

Der er mange fordele ved at vælge et tegltag. Tegl er nok det mest robuste materiale, du kan vælge og taget har derfor en levetid på op til 70 år. Derfor har teglstenene en lav fugtoptagelse på 3-4 %. Tegltag er stort set vedligeholdelsesfrit. Taget beholder ligeledes sit smukke, blanke udtryk til trods for vind og vejr.

Hvorfor vælge betontag?

Ønsker du at vælge et tag med klassisk udtryk, men er pris også en vigtig faktor for dig? Så kan betontagsten meget vel være det rette valg for dig. Betontagsten har et æstetisk udtryk, som minder meget om det du får, når du vælger tegltag. Kvadratmeterprisen er dog ofte en lille smule billigere, selvom begge tagtyper hører til den dyre ende.

Får du lagt tag med betontagsten, kan du se frem til et tag med minimalt behov for vedligeholdelse. Taget har tilmed også en levetid på op til 50 år.

Hvorfor vælge bølgeeternittag?

Foruden tagpap er bølgeeternit det billigste tagmateriale, som du kan vælge. Pladerne består af fibercement og det giver et forholdsvist neutralt udtryk. Grundet prisen vælger mange bølgeeternit til carporte og fritidshuse, men materiale kan sagtens bruges til tagarbejde på dit parcelhus eller rækkehus. Også bølgeeternit kræver minimal vedligeholdelse. Det skyldes, at materialet er overfladebehandlet, så det bibeholder shine og styrke i mange år.

Du kan vælge dit bølgeeternittag i mange forskellige nuancer såsom sortblå, mokka og grå. Dermed er materialet et godt valg, hvis du ønsker at sætte et ekstra præg på din bolig gennem valg af tag. Bølgeeternittag kræver desuden intet undertag, hvorfor prisen for montage er billig sammenlignet med andre tagtyper. Bølgeeternit giver dit tag en levetid på 30-35 år.

Hvorfor vælge tagpaptag?

Det tagpap vi kender i dag, er ikke som det vi kender fra gamle dage. Da man fandt frem til at tagpap havde tendens til at blive utæt med tiden, er der blevet ændret lidt i metoden. Datidens tagpap består af polyesterfilt mellem to lag asfalt bitumen med syntetisk gummi. Et tag med moderne tagpap kan ofte holde op til 50 år, så længe det er opsat korrekt.

Der findes flere forskellige variationer af tagpap. Med materiale og montering inkluderet i prisen koster et tag med tagpap typisk mellem 500-1.200 kr. pr. m2. Prisen afhænger af mange parametre — eksempelvis hvor mange lag tagpap du ønsker, antal kvadratmeter og din håndværkers niveau af ekspertise. Tagpap er som regel et billigere alternativ til andre typer af tag.

Hvorfor vælge naturskifertag?

Naturskifer er et meget unikt valg til tag, men er du modig nok til at tilføre dit hus et særpræget udtryk, så er der også masser af fordele at hente i huset. Naturskifer er et naturligt og miljøvenligt materiale, som er dannet af leraflejringer. De robuste skifer kan både bruges til tag og facade og det tildeler din bolig et eksklusivt og lækkert look.

Tilmed har et naturskifertag en levetid på over 100 år. Det slidstærke materiale er til gengæld også ualmindeligt tungt. Derfor er det vigtigt at sikre, at tagkonstruktionen kan holde til naturskifer og at der er lægges undertag. De tunge naturskifer er blandt de meste modstanddsdygtige hvad angår vind og vejr. Prisen for naturskifertag er det dyreste materialevalg for tagudskiftning.

Hvorfor vælge skifereternit?

Skifereternit er i middelklassen for tagarbejde. Der er mange som vælger denne type tag, da det skaber en smuk og solid tagløsning. Skifereternit er især et populært valg ved tagarbejde på nybyggeri. Ønsker du at tag og facade skal matche, er dette også muligt med skifereternit. Taget med det simple udtryk har en levetid på 35-40 år.

Når du vælger et tag af skifereternit kan du vælge mellem to farver; skifergrå eller sortblå. Du kan desuden vælge mellem diagonale og rektangulære skiferplader. Ligeledes kan du vælge mellem glat overflade eller overflade med struktur. Med et skifereternittag kan du se frem til et slidstærkt stykke tagarbejde, som står stabilt gennem vind og vejr.

Hvorfor vælge ståltag?

Ståltag er et af de billigste typer af tag, du kan komme i nærheden af. Det skyldes især, at det er super let at montere. Da det kan monteres ovenpå dit gamle tag, sparer du den tid og de penge det koster at afmontere dit gamle tag. Nogle typer af ståltag kan monteres uden undertag, men det er ikke en løsning vi anbefaler.

Ståltag egner sig godt til det danske vejr, hvor både storm, regn og sne kan indtræffe. Derudover er nogle ståltage lyddæmpende, hvilket især er en fordel, når regnen står ned i stænger. Ståltag har en levetid på 40-50 år. Men selvom taget er robust, vejer det ikke så meget sammenlignet med andre tagtyper.

Sådan arbejder vi

Hvad indeholder kontrakten?

Accepterer du vores tilbud på tagarbejde, skal vi herefter have skrevet kontrakt på aftalen. Således står både du som forbruger og vi som leverandører i en mere sikker situation. En kontrakt vil blandt andet indeholde;

  • tidsplan for tagarbejde
  • pris
  • betalingsforpligtelser
  • liste over hvad der kræves under projektet, såsom adgang til toilet mv.
  • dine forpligtelser i forhold til myndigheder mv.
  • overdragelsesdato efter endt tagarbejde

Hvor lang tid tager det at få lagt nyt tag?

Hvor lang tid det tager os hos Brdr. Dyrner at udføre tagarbejde for dig afhænger i stor grad af, hvor mange kvadratmeters tag der skal lægges, samt hvilken tagtype du vælger. Vælger du eksempelvis et tag med naturskifer, så kræver det både undertag og at vi afmonterer dit gamle tag. Så alt efter materialevalg og løsning, tager tagarbejde typisk mellem 3-6 uger.

Kan jeg regne med at tidsplanen holder?

Ja, du kan regne med at den tidsplan vi skriver i kontrakten holder. Hos Brdr. Dyrner er vi tageksperter. Vi bruger årligt mange ressourcer på at videreuddanne alle medarbejdere i tagarbejde. Ligesom vi er eksperter i at lægge tag, er vi også eksperter i at planlægge et forløb for tagarbejde, som løber som smurt. Vi har prøvet det mange gange, og vi tager altid erfaringen med os videre.

Der kan naturligvis opstå situationer, som vi ikke er herre over, og som forsinker processen. Her kan du altid regne med, at vi vil være i tæt kontakt med dig med det samme og at vi sætter alt ind for, at tidsplanen overskrides så lidt som overhovedet muligt.

Hvilke garantiordninger er Brdr. Dyrner medlem af?

Hos Brdr. Dyrner er vi medlem af Byg Garanti. For dig betyder dette, at du som privat forbruger altid har et sikkerhedsnet under dig. Byg Garanti er en slags forsikring, som vi har tegnet for dig. Opstår der fejl, vil Byg Garanti dække med op til 150.000 kr. inkl. moms. Garantien er gældende i tre år for synlige fejl og ti år for fejl, der ikke er til at se med det blotte øje. Garantien gælder uanset om vi udfører tagarbejde på dit hus, sommerhus, lejlighed eller anden privat ejendom.

Derudover er vi hos Brdr. Dyrner tilmeldt Anmeld Håndværker. Her kan du læse dig til, hvad tidligere kunder siger om os, og hvordan de har bedømt vores arbejde ud fra en række parametre såsom pris, kommunikation mv.

Kan det nye tag lægges oven på det gamle?

Det er ikke alle tagtyper, der egner sig til at blive lagt oven på et gammel tag. I langt de tilfælde vil vi desuden fraråde dig denne løsning. Vi forstår, hvorfor det er fristende, for der er bestemt mange penge at spare ved denne løsning. Dog løber du også en række risici, som er værd at tage med i dine overvejelser.

Er dit gamle tag i dårlig stand, hvilket ofte er tilfældet, når man besluttter at skifte taget, så bør det ældre tag afmonteres. Med to tag i lag er det desuden ikke muligt at tjekke tagkonstruktionens tilstand løbende, hvilket er en stor ulempe. Eternittage fra 60’erne og 70’erne bør desuden altid afmonteres, da de kan indeholde asbest. Sidst men ikke mindst vil vi altid fraråde at lægge ståltag oven på betontag. Der kan nemlig opstå selvantændelige, brandfarlige gasser mellem de to tage.

Hvordan udregnes tilbuddet?

Ønsker du tilbud på nyt tag eller på en tagreparation, så benyt venligst vores kontaktformular. Her bedes du udfylde dine kontaktoplysninger, samt give en så detaljeret beskrivelse af opgaven som muligt. Vi vil efterfølgende tage kontakt til dig hurtigst muligt, hvor vi sammen aftaler tid for et gratis og uforpligtende tagtjek.

Ved et tagtjek kommer vi ud på adressen og tjekker taget igennem. Det er vigtigt, at vi her har adgang til eventuelle loftsrum. Mens vi er på besøg, tager vi en snak med dig om ønsker til materialer, æstetik, funktionalitet og meget mere. Hvis du efterfølgende kommer i tanke om noget, vi bør vide, inden vi udarbejder tilbuddet, er du altid velkommen til at ringe til os på telefon: 31 31 32 00

Indenfor to uger vil vi sende dig dit tilbud på tagarbejde. I tilbuddet vil du kunne se prisoverslag for materialer, arbejdskraft, kørsel/parkering og eventuelt lift- og stilladsleje. Er du i tvivl om det mindste i forhold til tilbuddet, er du ligeledes meget velkommen til at kontakte os.

Inden tagarbejdet påbegyndes

Er tagtjek obligatorisk?

Et tagtjek er ikke et lovkrav, før man kan begynde at lægge nyt tag, men det er svært at fastlægge en pris for tagopgaver uden et tagtjek. Hos Brdr. Dyrner udfører vi dog tagtjek gratis og uforpligtende. Det gør vi, fordi det giver os det bedste grundlag, for at kunne levere et godt stykke arbejde — såfremt I hyrer os til opgaven.

At lægge et nyt tag uden først at have taget status på det gamle, er som at skifte motor på en bil, uden at tjekke om den egentlig kan køre. Et tagtjek giver dig mulighed for at vurdere, om udskiftning af tag er den rette investering lige nu. Ligeledes giver det os mulighed for at vejlede dig korrekt fra start af.

Et tagtjek gør også, at vi er bedre bekendt med, hvad vi har at arbejde med, og vi vil vove og påstå, at den viden giver et bedre slutresultat. Ønsker du et tagtjek udført at vores dygtige eksperter? Så udfyld vores kontaktformular, og vi ringer dig op hurtigst muligt.

Hvordan sikrer jeg, at taget passer til huset?

Når vi hos Brdr. Dyrner rådgiver dig i tagarbejde, hjælper vi dig altid med at vælge et tag, som passer til dit hus. De vigtigste kriterier, som vi kigger på her, er husets konstruktion, tagets hældningsgrad samt husets æstetiske udtryk. Derudover er det vigtigt, at vi sammen finder en tagtype, som passer til dit budget og som har en levetid, du kan forene dig med.

Æstetik
Du har formentlig en meget klar ide om, hvordan du ønsker resultatet af tagarbejdet skal se ud. Måske har du allerede sat dig fast på en bestemt farve eller materialetype. Vi hjælper dig med at komme så tæt på dine ønsker som muligt, ud fra hvad husets konstruktion og dit budget tillader. Det kan også være en god idé, at tænke i, hvad der vil passe ind i omgivelserne og dit nabolag, så du sikrer dig en bedre salgspris, hvis du en dag skal sælge huset.

Konstruktion
Nogle tagtyper såsom beton, tegl og naturskifer er uhyre tunge. Tagpap og skifereternit er en mellemting, hvorimod ståltag vil betegnes som et let tag. Dit nuværende tag har meget at sige om, hvad din nuværende tagkonstruktion kan holde til. Det vil eksempelvis være en stor risiko at lægge et tegltag, hvor der tidligere har ligget tagpap. Det kan sagtens lade sig gøre at vælge et tungere tag. Du skal blot være opmærksom på, at det vil kræve forstærkning af konstruktionen.

Hældningsgrad
Dit tags nuværende hældning har ligeledes betydning for, hvilke tagtyper der kan bruges til dit nye tag. De fleste tagtyper kan bruges, hvis taget hælder meget. Det er derimod ikke alle tagtyper, der egner sig til at udgøre et fladt tag. Alt dette skal vi nok rådgive dig om, inden du vælger materiale til dit nye tag.

Skal jeg også have undertag?

Om du behøver undertag afhænger af hvilken tagtype, du ønsker dig til dit nye tag. Er der risiko for, at regn og slud kan trænge ind under taget, så bør du altid få lagt et undertag. Der er eksempelvis tilfældet ved tegltag, som har en naturlig buet form. Vælger du derimod ståltag, findes der typer af ståltag, hvor du ikke behøver undertag.

Kan jeg selv fjerne det gamle tag?

Ja, det kan du sagtens. Ofte er det dog ikke denne proces, som vejer størst i budgettet, og derfor vælger de fleste at overlade denne den at tagarbejdet til håndværkeren. Ydermere skal du være opmærksom på, at der er en del regler på området, hvis der er risiko for, at dit gamle tag indeholder asbest.

Under tagarbejdet

Kan jeg bo hjemme, mens I ligger tag?

Det kan du, men der vil næsten altid opstå tidspunkter, hvor det ikke føles optimalt. Taglægning behøver ikke at tage lang tid og vi vil råde dig til at undersøge, om du kan bo andetsteds, mens tagarbejdet står på. Er det ikke muligt for dig, skal vi nok kunne finde en løsning på dette.

Skal jeg tømme loftet, når I skal lægge tag?

Hvis vi ‘blot’ skal udføre mindre tagreparationer, er det ikke et krav at vi efterisolerer loftet og dermed behøver du ikke at tømme dit loft. Hvis vi også skal efterisolere dit loft, hvilket er et lovkrav i forbindelse med større opgaver indenfor tagarbejde, er det derimod nødvendigt at rydde loftet.

Vedligeholdelse

Hvor længe holder et nyt tag?

Det kommer an på hvilken type tag, du vælger. Et nyt tags levetid kan varierer fra 30-100 år, afhængigt af hvilket materiale, der bruges. Vær opmærksom på at levetid og pris ofte hænger sammen.

Skal et nyt tag efterisoleres?

Ja. Det er ved lovkrav bestemt, at du skal efterisolere i forbindelse med store tagopgaver såsom tagudskiftning.

Hvor ofte skal et nyt tag tilses?

Et par gange om året, gerne forår og efterår, er det en god idé at fjerne blade og andet skidt, der ligger i tagrender, skotrender eller fra nedløbsrør, hvis det måske har sat sig fast der. Det er vigtigt, at vandet kan løbe væk.